A Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője osztja meg észrevételeit kerületünk lakosaival.

2011.03.16. 15:53 Bodor Zoltán

Március 15

Az idei március 15-e volt az első, mikor hivatalosan vettem részt koszorúzáson és hallgattam végig a szónokokat. Sajnos ez az ünnep is elhivatalosodott és majd mindenki az általános iskolai tankönyvet mondta fel, kicsit színezve az adatokat.
 
 
 
Iskolások szavalatai, rézfúvósok, hagyományőrzők, kis néptánc adja mindenhol a keretet, majd jönnek a politikusok és megpróbálják aktuálissá, magukat a forradalom örökösének beállítva, lefordítani a 163 évvel ezelőtt történteket. Az előbbieket minden tisztelet megilleti, az utóbbiakat pedig pártállástól függően tapsolják, vagy fütyülik ki a megemlékezők.
Nagy meglepetésemre szolgált a VÖK által rendezett megemlékezés, sokkal többen voltak a rendezvényen, mint korábban gondoltam. Sokkal inkább civil megemlékezésnek érzékeltem, Csabai Péter szónok is átengedte a teret nekik. Hiányoltam azonban a valódi független szervezeteket, nincsenek olyan egyesületek, hagyományőrzők, akik erre a jeles ünnepre tiszteletük jeléül bemutatnák, ők mit gondolnak e napról?
A Gábor Áron emlékműnél tartott megemlékezésen több volt katona ill. katonai szervezet vett részt, mint a honvédség jelenlegi állománya. Balsai István beszédében korán áttért a Fidesz dicséretére és a volt kormány kritikájára. Túlságosan kilógott a lóláb, mintha egy kottából írtak volna a beszédet kormánypárti politikusaink. A jelenlegi alkotmányozási folyamatot, nem kis csúsztatással, kötötte össze a reformerek valóban rendszerváltó munkájával.  Vagy esetleg arra gondolt, hogy 1849-ben Kossuth-ék nem tudták eldönteni, királyság, vagy köztársaság legyen az ország államformája? 
 
Egy éve vannak már kormányon és Balsai arról szónokol, hogy elszámoltatják a volt rendszer bűnöseit!  Melyik fegyházban ül Gyurcsány-Kóka-Draskovics és a többi főkolompos? Hagyó már otthon eszi nokiás dobozából a párizsit, Zuschlag befizetett 50 milliójának származása sem érdekli a bíróságot, volt III/ valahányasokkal vannak tele a külképviseletek…
 
Mi történik a keleti megyék aprófalvaiban? Hogy állítsuk meg a kisebbségi terrort szerte az országban? Miként tudjuk megvédeni természeti kincseinket a külföldi felvásárlástól? Több százezer társunkat fenyeget a kilakoltatás veszélye! Sajnos nem veszik észre, hogy az ország függetlenségét nem csupán nemzetközi egyezmények biztosítják, hanem a polgárok egyéni függetlensége is szükséges.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bodorzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr942744513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása