A Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője osztja meg észrevételeit kerületünk lakosaival.

2011.02.28. 11:02 Bodor Zoltán

Ismét leégett a Balázs vendéglő!

Igazi katasztrófatörténet a Balázs vendéglő eddigi sorsa, iskolapéldája annak, hogy miként nem szabad privatizálni egy nagyhírű kerületi értéket.

 

A vendéglő az Észak-Budai Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság tulajdona volt 1990 előtt, majd átalakították és nevezték át a szervezetet Buda-Gast Rt-vé a céget. A társaság tulajdona mintegy 200 millió Ft, ami 1993-ban került először privatizációs listára, de visszavonták, mert túl sok ingatlannal és bérleti joggal rendelkeztek. Feldarabolás és az egyenkénti üzleteladások mellett döntöttek. Az Ász jelentése szerint átlag 62%-os áron vették meg az üzleteket.

 

Ebben az időszakban 1989-95 között, bizottsági tag Keller József, aki 1998-ig a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató helyettese, később Lamperth embereként ismerünk meg, és a Duna Palota Nonprofit társaság felügyelő-bizottságának tagja, 2009-ben feljelentik hűtlen kezelés miatt. Valszeg ebben az időszakban igazgató Bulla György, jelenleg a III. kerület Fideszes önkormányzati képviselője. A felügyelő-bizottság tagja Dr. Balaton Károly, ki most a Corvinus egyetem tanára.

 

1998 decemberében a még mindig 200 millára értékelt céget 150 millióért adták el a SEB-COM Kft-nek.  Kisebbségi részvényt kapott az örökös Pink család 2,2:30 arányban, de gyakorlatilag beleszólásuk nem volt az üzemeltetésbe. Sőt az LB döntés ellenére a Buda-Gast vitatja tulajdonjogát, a per még mindig tart.

 

2000-től a tulaj:

 

Illés József (an.: Arató Ilona)
1052 Budapest, Kossuth L. utca 2/a.

 

Illés Józsefné (an.: Kovács Mária)
1053 Budapest, Petőfi S. utca 3.

 

Címükön, a Fogarasi út 10-14. alatt nem találtam a cég tábláját, telefonja nincs. 2006-ban még egy 56 milliós szerződést kötöttek a II. kerületi önkormányzattal ám 2007-től csak veszteségük van, II. Szilágyi Erzsébet –fasori éttermet eladták. Opten információs szolgálat szerint nincs bevétele a cégnek.

 

2004-ben leégett az étterem, azóta gyakorlatilag sükett csönd van, a KÖH ugyan már 15 millió Ft felett szabott ki büntetést a tulajra, azóta elérhetetlenek, sőt a kisebbségi tulajdonos Pinkné nyakába akarják varrni az egyetemes tulajdonosi felelősség nevében a felújítási költségeket.

 

Láng Zsolt már többször kérte a KÖH-től a műemléki védelem levételét, de nem engedik meg nekik. Attól féltek, hogy így precedenst teremtve sok tulaj hagyja a költséges épületeiket lerobbani, majd levetetik róla a védelmet és magasabb áron eladják a telket. Számos per miatt(tulajdonosok egymás között, fővárosi közműcégek stb) a KÖH nem tud lépni, amint mondták, megvárják a perek végét.

 

Tehát mindenki vár és hagyják lerohadni teljesen az épületet! Az elbirtoklási törvényhez hasonlóan itt is valami hasonló rendszert kellene kidolgozni: Aki nem tartja rendben tulajdonát, attól kobozzák el azt! Különben drogosok és hajléktalanok szállják meg azt rombolva a közbiztonságot.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bodorzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr1002697010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása