A Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője osztja meg észrevételeit kerületünk lakosaival.

2013.12.12. 21:25 Bodor Zoltán

Advent

Advent.jpgGondolatok az Adventi keresztállítás kapcsán.

Idén ismét áll a kettős keresztünk a Széll Kálmán téren. Mint minden évben, most is megkérdezték tőlünk: miért?

Három indokot is mondhatok:

1, Szeretnénk felhívni a figyelmet az adventi (eljövetel) időszak igaz jelentőségére. Lélekben megnyugodva várni Jézus Urunk születésének napját. Ehhez ki kell törnünk a mindennapok forgatagából és családunkra, barátainkra, magunkra figyelve megtisztulnunk. Évtizedek óta felrúgjuk ezt az ősi szabályt és sokan úgy gondolják egy műbőr kesztyű, telefonkészülék, játékkonzol helyettesítheti az egymás felé kinyújtott kezet.

2, A tél-sötétség időszakának csupán kezdetén vagyunk, lesznek még hidegebb és sötétebb napok előttünk. Életünkben is sokszor eljön a reménytelenség időszaka, mikor nem látunk kiutat a jelen nyomorából. De az Isteni törvényeknek engedelmeskedve a természet újjá születik, eljön a fény, ami nem csak a nappalokat varázsolja hosszabbá, de lelkünkben is világosságot gyújt. Készüljünk a szebb jövőre!

3, A kettős-keresztet nevezik missziós keresztnek is. ki felölti e jelet, az egy küldetést teljesít. A Jobbik missziója: tegyük élhetőbbé, szabadabbá, igazságosabbá országunkat. Mindenkinek megvan a maga keresztje, azoknak is, kik csillagot aggatnak magukra. A Szikla Nemzeti Kör keresztje Méhes Attila 56-os hős emlékének ápolása, a Csodaszarvas Egyesület nemzeti öntudatunk megőrzésének keresztjét hordja… De mindenkinek van missziója, gyermekének felnevelése, a család fenntartása, szülők támogatása, betegségünk méltó viselése. Néha nehéznek és kilátástalannak tűnik feladatunk, de a terhet a Jóisten bízta ránk, aki nagyobb feladatot nem ad, mit segítségével ne bírnánk el. S ki a keresztet leveti, már nem ember, csak élőlény.

Nehéz az Igazság útja - de ha a Fényt követed, szembe állsz vele, akkor a sötét árnyék mögötted van. - De bizony, ha hátadat fordítod a Fénynek, csak a sötétség vesz körül, melyben legnagyobb teher a saját árnyékod.”

Badiny-Jós Ferenc

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bodorzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr335688913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása