A Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője osztja meg észrevételeit kerületünk lakosaival.

2011.02.27. 19:05 Bodor Zoltán

Dabasi fórum

Tegnap délután Dabasra utaztunk egy lakossági fórumra. Egy mindennapi történet közepébe csöppentem, amihez kell egy multi, egy lakáj mentalitású természetvédelmi hivatal, egy arrogáns polgármester és szavazógépként működő képviselő-testület. A Holcim cementgyártó multicég szeretne csomagolóüzemet működtetni egy természetvédelmi terület közelében. S ki akadályozza ezt meg? A lakosságot képviselő polgármester? A környezetet hivatalból védő szervezeteink? Ugyan! A lakosság elementáris erejű felháborodása? Talán.

A helyi Jobbikos képviselő, Pribék József úgy gondolta, hogy megér egy lakossági fórumot az építkezés és szórólapokkal teleszórta a várost: Nézzétek már meg mit akarnak a közeletekben! A helyi polgármester azonnal ellenfórumot hirdetett egy nappal korábbra, ahova el is ment a cég pár képviselője, a képviselő-testület tagjai és a polgármesteri hivatal kirendelt dolgozói. Természetesen a helyi sajtó is képviseltette magát. Gondolták jó lesz ott lenni, hiszen az évi támogatásról csak szerdán döntenek, ha nem fekszünk rendesen, még alánk vághatnak! Szépen le is zajlott volna a rendezvény, ha néhány valódi szakember nem jelenik meg, és tesz fel alig píszí kérdéseket. Polgármesterünk a helyi demokráciát ekkor kezdte el sokallani és függesztette fel a gyűlést.

Másként alakult a valódi, lakosok által látogatott beszélgetés és túlzás nélkül állíthatom, akik ott voltak, azok mindent megtesznek majd a csomagolóüzem megépülése ellen. Részletesebben itt olvashatnak az összejövetelről.

Ui: Felmerült az a gondolat, hogy nehogy a Jobbik neve alatt menjen a tiltakozás, mert akkor garantált a sikertelenség. A Mozgalom tagjai szervezték a gyűlést, nyomtatták a plakátokat, bízott meg szakembert és képviseltette magát országgyűlési képviselővel s most vonuljon félre? A Jobbik most az ügyet nézte és a lakosok érdekeit, a lakók miért nem így cselekszenek?

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bodorzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr792695506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása