A Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője osztja meg észrevételeit kerületünk lakosaival.

2011.03.09. 11:27 Bodor Zoltán

Megváltozik a parkolási rendszer!

Most márciusban lejárt a Centrummal kötött szerződés és a korábbi botrányok hatására új jogi környezet alakult ki. Ezentúl a parkolást a városrendészet veszi kézbe (VIII. kerületi példát átvéve) és 20 főt vesznek fel parkolóőrnek. Felmerült egy másik lehetőség is, a Parkingtól kértek be ajánlatot az üzemeltetésre, de válaszra sem méltatták a megkeresést.

Sajnos ezzel újabb kiadások terhelik majd az Önkormányzatot, hiszen a parkolóóráknak csak egy része kerül a kezébe, ezért egy átmeneti időre bérelni kell őket. Mindenesetre az előzetes számítások szerint éves szinten a váltás nem kerül + összegbe.

A felvételt nyert parkoló őröket átképzik majd városrendésznek, ezzel jelentősen nő a rendészet állománya is, amely mindenképen hasznosnak tűnik.  Csupán érdekességként jegyzem meg, hogy a fény-utcai piacnál parkolók 30%-a a kimutatások szerint rokkant.  Nem is értem miért panaszkodnak a rokkantsági ellátásra, hiszen láthatóan a sérültek többsége luxuskategóriájú autóból száll ki. Ezért is lenne jó egy olyan akció, amely a helyszínen ellenőrzi a jogosultságot (más kerületben megtették) és aki törvénytelenül veszi igénybe a kedvezményt, az ellen bűncselekmény miatt feljelentést kell tenni.

Meglátjuk!

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bodorzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr232724335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása